Roast Sirloin:  A delicious meat cut for your Christmas table.

Geroosterde Lende: 'n Heerlike vleissnit vir jou Kerstafel.

Kom ons vergeet vir 'n oomblik van die gammon, die tong en die skaapboud. Geroosterde sirloin verdien ook die kollig! 🔦💡⚡ Dis 'n heerlike vleissnit vir jou Kerstafel 🎄🌟

Die geheim om hierdie stuk vleis sappig en sag gaar te maak, is - droë hitte. Met ander woorde, onder geen omstandighede enige braai of gaarmaak in 'n pot met vloeistof (water/aftreksel/wyn) bygevoeg nie. Dit word in die ketelbraai, gasbraai of oond gebraai. Vra die slagter om die vleis vir jou met tou in 'n rol vas te bind.

Haal die vleis so 30 min uit die yskas. voor jy dit gaan kook.
Maak seker die kole is op hoogste hitte of verhit oond tot 200*C of meer. Hoë hitte tydens die eerste fase is belangrik.
Geur die vleis rondom goed met jou gunsteling speserye. Ek gebruik Knoffel Peper en Gekruide Sout . Vryf ook vars gekapte kruie in (roosmaryn, tiemie, origanum. Provence-mengsel)
Plaas die vleis met die vetdeel na bo op 'n rak binne in 'n groot roosterbak.
Plaas vleis in braai/oond en rooster by hoë temperatuur vir 15 toj+j 20 minute.
Verlaag temperatuur na 160*C.
Rooster/bak nou vir 2 1/2 tot 3 uur. Tyd sal afhang van alles van grootte / gewig van vleis en hoe jy jou vleis verkies.
Nadat dit verwyder is, laat rus die vleis vir ten minste 15 minute (NB!) voordat jy dit sny. Sit voor met sous of romerige sous.

Bereken die baktyd vooraf so:
"Skaars" (helder pienk): 20 minute per 500 g, plus 20 minute
"Medium" (ligpienk): 25 minute per 500g plus 25 minute
"Wel gedaan" (geen pienk): 30 minute per 500g plus 30 minute.
Resep: Louise Groenewald

Let wel:
Pasop om dit nie te gaar te maak nie, dit moet steeds pienk en sappig wees. As jy van medium hou en jy gaan dit eers die volgende dag eet, gaan eerder vir die skaarsste baktyd. Dit word meer gaar soos dit staan, en jy kan dit ook die volgende dag warm maak.
Hierdie stuk vleis van 1,2 kg voed maklik 10 mense en moet gekomplimenteer word met 'n heerlike sous of sous van keuse.

Terug na blog

Los kommentaar