Flambadou: The Grilling Tool Essential You've Probably Never Heard Of:

Flambadou: Die roostergereedskap wat jy waarskynlik nog nooit van gehoor het nie:

Flambadou : 'n naam wat beide intrige en kulinêre avontuur oproep. As jy 'n vuur-liefhebbende gastronaut is , is hierdie gietystergereedskap jou kaartjie om nirvana te geur. Kom ons duik in die vurige dieptes van hierdie unieke braai-metgesel! As jy lief is vir die oorspronklike rouheid van kook oor 'n oop vuur, en nie flou van hart is nie, is hierdie 'n stukkie kit om by jou arsenaal van braaigereedskap te voeg.

WAT IS 'N FLAMBADOU?

Alhoewel die Flambadou (uitgespreek flam-bah-DOO) dikwels as die nuutste Braai-gereedskap bevorder word, is dit allesbehalwe nuut!

A Flambadou is 'n fassinerende stukkie kulinêre geskiedenis. Stel jou voor a gietysterkegel met 'n groot opening aan die bokant en 'n kleiner een aan die onderkant. Geheg aan 'n lang metaalhandvatsel (gewoonlik ongeveer 1 meter lank), is dit ontwerp om warm te word totdat dit gloei rooiwarm . Maar wat is die doel daarvan?

Historiese wortels : Na berig word uit die Middeleeue , was vlammende een keer gewoond aan skroei gewrigte van vleis . Deesdae is hulle 'n seldsame vonds, maar hul nalatenskap leef voort.

Franse tegniek : Stel jou voor: Jy kook oor warm kole, vlamme dans om jou kos. Die Flambadou kom ter sprake. Dit is 'n tradisionele Franse tegniek om vleis met vet te bedruip terwyl dit oor die kole gaar word. Die resultaat? Geurige, sappige en bros goedheid.

HOE OM 'N FLAMBADOU TE GEBRUIK?

Die ysterkeël moet direk in die warmste kole of kole van die vuur geplaas word totdat dit rooiwarm gloei. Dan kan varkvet of beestalg in die keël geplaas word en wanneer die vet in vlamme uitbars, maak en uit die onderkant van die keël drup terwyl dit nog aan die brand is, maak seker dit drup op jou kos van keuse!

Die hitte van die gietyster sal veroorsaak dat die vet deur die tregter smelt en dan aan die brand steek by kontak met suurstof. 'n Pragtige maar gevaarlike vertoningselement! Maak seker dat jy jou gaste vra om afstand te hou. Die druppelende vet laat jou toe om vleis, vis of groente te voorsien met 'n smaaklike rokerige aanraking propvol geur. Want: “Vet is smaak”. Ons weet dit nou al te goed.

WATTER VET KAN JY GEBRUIK?

In beginsel kan jy enige tipe natuurlike vet vir die flambadou gebruik. Ten minste enige vet in vaste vorm. Om olie deur die tregter te gooi lyk vir my baie gevaarlik en nie baie effektief nie. Verskeie stukke vleis, insluitend bv 'n Picanha kom met groot hoeveelhede vet. Jy kan die oortollige vet afsny en dit gebruik om in die Flambadou te smelt. Maak seker dat jy enige oortollige vet vries om in vis- of groentegeregte te gebruik. Het jy al nie meer voorraad nie? Geen probleem nie, murg, botter en klapperolie word ook soms in die Flambadou . Ek wil graag toets watter verskil dit in smaak maak. So, word vervolg! Boonop sal dit pret wees om te eksperimenteer met die verskil in smaak wanneer varkvet oor die steak gesmelt word teenoor die gebruik van beesvet.

GIMMICK OF DOELTREFFEND?

Hoekom het jy so lank gewag om ’n Flambadou te koop, hoor ek jou vra? Maklik! Daar is 2 belangrike redes hiervoor. Toe ek die toestel leer ken het, was dit eenvoudig feitlik onmoontlik om te vind, of dit het mense baie geld gekos. Die produk is al vir sowat 2 jaar aan die toeneem, wat beteken dit word weer in produksie gebring en makliker verkrygbaar. Intussen het ek egter 'n bietjie skepties geraak. Baie "Must Haves" blyk niks meer as 'n foefie te wees nie en bied min toegevoegde waarde vir die prys wat dit kos. ’n Paar maande gelede kon ek egter ’n heerlike gereg proe wat Dominique Persoone gemaak het: “Oester gerooster onder die Flambadou met kalfstartaar en kaviaar.” 'n Ware geurbom waar die duidelike rokerige aanraking 'n absolute toegevoegde waarde tot die gereg was. Beslis nie ’n foefie en genoeg redes om die Flambadou op die lys van enige Braaimeester se lys van geskenke te plaas nie.

Onthou, die Flambadou is nie net 'n werktuig nie; dit is 'n poort na rokerige, sissende betowering. Lekker braai!

Hier is 'n nader kyk na die opwindende vlamaksie: https://youtu.be/l9d_UwT9cKI

Flambadou-resep idees: Behalwe vir die wonderlike resultate met geroosterde vleis en hoender op die vuur, probeer sommige van hierdie idees:

Gevlamde oesters: Sjef Niklas Ekstedt van Ekstedt-restaurant in Stockholm ken die geheim. Sy resepteboek, 'Food from the Fire: The Scandinavian Flavours of Open-fire Cooking' , bevat gevlamde oesters. Stel rou oesters voor gebad in aan die brand gesteek beestalg, bedien met sjalot en appelsous. 'n Smaaksensasie!

Duidelike skulpvisgeur: Sjef-eienaar Josh Overington van Le Cochon Aveugle gebruik die flambadou om lamsvet te maak terwyl hy oesters en langoustines kook. Die vlammende vet gee 'n duidelike geur wat die meeste mense nog nie voorheen ervaar het nie.

Terug na blog

Los kommentaar