Become the Master of your Fire with these 5 Braai Tips.

Word die Meester van jou Vuur met hierdie 5 Braaiwenke.

As Suid-Afrikaners is 'n braai net so deel van ons kultuur as kaas vir die Nederlanders. Dit is wat ons doen! Ons het nog altyd ons beste en mees onvergeetlike oomblikke gevier met 'n goeie ete wat op oop vlamme gekook is. Daarsonder sou ons verlore wees en deur die wêreld ronddwaal, sonder om te weet wie ons is of van waar ons kom. Maar net omdat jy 'n Suid-Afrikaner is en daarvan hou om aan sissende boerewors reg van die vuur af te peusel, beteken dit nie dat jy nog net weet hoe om die perfekte braai te maak nie. Daar is altyd ruimte om meer truuks te leer om die kuns van kook op vlamme te bemeester.

Lees ons wenke hieronder en vind uit hoe om die beste uit jou vuur te haal.

1. VOEG BIETJIE GEUR BY

Salie is die perfekte kruie om na jou braai te bring. Dit pas veral goed met vetterige vleis. Maar pasop, dit is 'n sterk geur - veral as dit gedroog is - gebruik dus spaarsamig. Roosmaryn se suurlemoen-denne-geur pas goed saam met lam en vark. Wees dapper daarmee as jy daardie tjops braai. En as dit vis op die braai is, is tiemie jou beste opsie met sy subtiele, aardse smaak.
Topwenk: Gooi takkies vars kruie soos salie, roosmaryn of tiemie op jou vuur. Dit sal jou braaivleis bykomende geur gee en die atmosfeer met 'n aangename geur verbeter.

roosmarynblare

2. FISHY BESIGHEID

Vir vetplante, perfek gebraaide vis, kook oor 'n matige hitte en hou die vel aan om te verhoed dat die sagte vleis brand of uitmekaar val. As jy direk op die rooster braai, smeer die vis liggies met olie om te keer dat dit vassit. Jy sal weet jou vis is gereed wanneer dit eweredig van kleur verander het, en die vleis skei in vlokkies.

Topwenk: As die lewe vir jou suurlemoene gee, braai vis! Rangskik jou visfilette op suurlemoenskywe op 'n braai om te keer dat dit vassit, en versterk die geur.

suurlemoen-vis-en-mielies


3. VERSOET DIT OP

Almal is mal oor 'n braaibroodjie. En wie hou nie van iets soets nie? So, ruil die standaard kaas, tamatie, uie en blatjang vir 'n vol-nagereg braaibroodjie! Versoet dinge met sjokoladesmeer, gesnyde piesang en malvalekkers. Die kinders sal mal wees daaroor!

Topwenk: Vir 'n gesonder braaipoeding-opsie, oorweeg dit om vrugte vir 'n heerlike nagereg te gebruik. Deur ferm, maar ryp vrugte op die braairooster te plaas, stel 'n onvergeetlike rokerige, soet geur soos geen ander nie.
Maak seker jou rooster is skoon, gebruik die regte skoonmaaktoebehore, voordat dit oor die kole verhit word.
Voeg jou vrugte by met 'n ligte strooi suiker en kaneel. Gesnyde piesang, pynappel, mango, perskes, spanspek of pere is maar van die vrugte wat jy kan uitsteek en braai. Sit voor met roomys, room of gesmelte sjokolade.

soet-braaibroodjie


4. BUSTING UIT MET BASTING

Vir 'n heerlike bedruip-idee, probeer hierdie resep: Verhit suiker, sojasous en balsamiese asyn in 'n kastrol oor matige hitte. Sodra die suiker opgelos het, voeg paprika, peri-peri, knoffelvlokkies, gemengde gedroogde kruie en tamatiepasta by. Kook vir 2 minute of tot verdik, laat dan afkoel voor gebruik. Bedruip jou vleis gereeld en draai gereeld om om te keer dat die sous aanbrand.

Topwenk: Soek jy braaiperfeksie wanneer jy jou vleis bedruip? Probeer spuit. Gooi die kwas ten gunste van 'n spuitbottel.

volmaakte bedruip


5. STEEK JOU VUUR AAN

Om die perfekte vuur aan te steek, gebruik altyd droë hout. Nat of nuutgesnyde hout sal nie goed brand nie. Plaas dan twee stukke hout parallel aan mekaar. Plaas jou vuuraanstekers in die middel van die hout. Stapel nog twee stukke hout bo-op die onderste stukke teen 90 grade. Hou aan om jou hout so te pak totdat jy ten minste 10 stukke gebruik het. Steek nou jou vuuraanstekers aan. Sodra jou vuur aan die gang is, los dit uit! Die vuur sal sowat 45 minute neem totdat die kole gereed is om op gaar te word.

Topwenk: Maak 'n vuuraansteker wat ook die mozzies op 'n afstand hou. Ons is op die punt om jou lewe te verander! Versamel gebruikte teesakkies, doop in sitronella-olie, laat dit droog word en gebruik om jou vuur te begin.

Artikel verskaf vanaf: https://megamaster.co.za/blogs/article/braai-tips

Terug na blog

Los kommentaar