Barbecued Leg Of Lamb With Garlic & Rosemary (Weber Kettle or Gas)

Gebraaide lamsboud met knoffel en roosmaryn (weber ketel of gas)

BESTANDDELE:

  • Skaapboud ongeveer 2,5 kg,
  • 1 knoffelbol,
  • 1 bossie roosmaryn,
  • 1 eetlepel groente-olie,
  • 2 wortels, in groot stukke gesny,
  • 1 ui, in kwarte gesny,
  • 1 glas rooiwyn (ongeveer 150 ml),
  • 1,2 liter bees- of lamsaftreksel.

Instruksies:

  1. Vul die lam met knoffel en roosmaryn en gebruik 'n skerppuntige mes; maak klein insnydings oral in die vleis. Skil 4 knoffelhuisies, sny in dun skywe en druk dan 'n sny in elke insnyding. Trek dan klein takkies roosmaryn af en druk ook in die insnydings.
  2. Voorverhit die braai vir direkte 50/50 hitte by ongeveer 200°c.
  3. Braai die lam oor direkte hitte aan albei kante. Verlaag die hitte van die braai tot 'n direkte hitte van ongeveer 180°c. Strooi die wortel, ui, oorblywende knoffel en roosmaryn in 'n groot weber-druppan, gooi die wyn en aftreksel in en plaas dan die bruin lam in die druppan.
  4. Rooster ( in-direkte metode ) vir ongeveer 1 uur 45 minute. Draai die lam halfpad deur sodat teen die tyd dat dit gaar is, elke kant in die aftreksel was. Vir 'n medium afwerking, kook totdat die middel van die vleis 65°c bereik. Wanneer gaar, verwyder die lam en laat rus op 'n warm plek bedek met foelie vir sowat 15 minute
  5. Terwyl die lam rus, maak die sous. Gooi al die aftreksel uit die blik deur 'n sif in 'n kastrol om al die groente en kruie te verwyder. Hierdie aftreksel moet ryk wees, effens dik en 'n goeie lamsgeur hê. Verminder dit 'n bietjie, oor 'n direkte hitte as jy voel jy wil die geur konsentreer, en verwyder enige vet wat na die oppervlak kom.

Terug na blog

1 opmerking

Baie dankie, ek gaan dit Kersdag maak.

Pierre Bonnet

Los kommentaar